فهرست مطالب

فصلنامه نوآوری های آموزشی
پیاپی 80 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/26
  • تعداد عناوین: 10
|
  • زهرا ابوالحسنی*، مرضیه دهقانی، محمد جوادی پور، کیوان صالحی، نسرین محمد حسنی صفحات 7-34

    تفکر طراحی یک روش حل مسئله مشارکتی با رویکرد انسان محور است که با بالا بردن توانایی های تفکر خلاق یادگیرندگان، نوآوری را تقویت می کند. هدف از پژوهش حاضر تحلیل مفهوم تفکر طراحی و بررسی مدل های تفکر طراحی با جمع آوری، ارزیابی و مرور نظام مند مقالات مرتبط با این موضوع می باشد. در این مطالعه جست و جو در بانک های داده اریک، ساینس دایرکت، تایلر و فرانسیس و اسپیرینگر انجام شد و کلیه مقالاتی که از سال 2000 تا 2020 در بانک داده های آنها نمایه شده بود با زبان انگلیسی گردآوری شد. پس از جست و جو در بانک های داده 1263مقاله بدست آمد. پس از خواندن خلاصه مقالات و بررسی اولیه نسخه کامل 58 مقاله تهیه و بررسی گردید. در جستجوی دستی که از طریق منابع مقالات انجام گردید 5 منبع با توجه به ماهیت تفکر طراحی، 3 سایت مرجع برای ارایه مدل و 3 کتاب اضافه گردید. از بین 58 مقاله موجود مقالات مرتبط انتخاب شده و با ملاک ارزیابی casp مورد ارزیابی قرارگرفتند و در نهایت 36 مقاله مورد تحلیل و بررسی قرار گرفتند. با توجه به مطالعات به دست آمده، مطالعات در سه گروه: 1- مقالاتی که تعریفی نو از تفکر طراحی ارایه داده اند. 2- مدل های جدید را ارایه نموده اند. 3- از مدل ها در اجرای طرح استفاده نموده اند؛ تقسیم و مورد ارزیابی قرار گرفت

    کلیدواژگان: تفکر طراحی، مدل، مرور نظاممند
  • فهیمه کشاورزی، محمد جاودانی، مجید بدخشان* صفحات 35-54

    معلمان فرهیخته و کارآمد از ظرفیت تغییر و نوآوری برخوردارند و کیفیت عملکرد و شایستگی حرفه ای شان، تسهیل کننده و توسعه دهنده نظام آموزشی است. با درک اهمیت نقش معلمان در ایجاد تغییر و تحول در بستر آموزش خصوصا در ابعاد عملی و مهارتی، هدف این پژوهش طراحی چارچوب شایستگی های حرفه ای معلمان کارآفرین بود. رویکرد مورد نظر در این پژوهش کیفی و روش مورد استفاده مطالعه موردی بود. مشارکت کنندگان بالقوه پژوهش شامل کارآفرینان موفق در عرصه آموزش به ویژه معلمانی که در این زمینه تجربه و تخصص لازم را داشتند، متخصصان برنامه درسی که در زمینه موضوع پژوهش تجارب ارزشمندی داشتند، بود. انتخاب مشارکت کنندگان با استفاده از رویکرد هدفمند و با روش نمونه گیری گلوله برفی و با استفاده از معیار اشباع نظری داده ها برای تعیین تعداد مشارکت کنندگان انجام شد. جهت استخراج چارچوب شایستگی های حرفه ای معلمان کارآفرین از مصاحبه نیمه ساختاریافته و بررسی منابع و متون مرتبط استفاده شد. همچنین با استفاده از روش تحلیل مضمون، مضامین پایه، سازمان دهنده و فراگیرحاصل شد. برای اعتباریابی داده ها از روش های قابل قبول و قابل اعتماد بودن استفاده شد. چارچوب اولیه شامل 57 مضمون پایه و چهار مضمون سازمان دهنده (شایستگی های شخصیتی، تدریس، اجتماعی و حرفه ای) حول مضمون فراگیر شایستگی های حرفه ای معلمان کارآفرین سازماندهی شد. به گونه ایی که یک معلم درچارچوب شایستگی های حرفه ای معلمان باید این شایستگی ها را درکنار هم داشته باشد وآنها را با هم رشد وتوسعه دهد. نظام آموزشی باید شرایط و زمینه های مناسب با این چارچوب سازمان دهی شده را فراهم سازد.

    کلیدواژگان: معلم کارآفرین، شایستگی حرفه ای، کارآفرینی، آموزش وپرورش، کارآمدی
  • جواد باقری اصل، رفیق حسنی*، فردین عبدالهی صفحات 59-84

    هدف این پژوهش شناسایی ابعاد و مولفه های هویت حرفه ای مدیران مدارس متوسطه و ارایه مدلی پارادایمیک بود. روش شناسی انجام این پژوهش، کیفی و مشارکت کنندگان شامل کلیه مدیران مدارس متوسطه نواحی سه گانه شهرستان کرمانشاه که بر اساس قاعده اشباع نظری 24 نفر مورد مصاحبه قرار گرفتند. داده ها با روش نظریه داده بنیاد و با کمک نرم افزار Maxqda تحلیل شد ند. یافته های نشان داد که شرایط علی پدیده هویت حرفه ای شامل دانش تخصصی، مهارت حرفه ای و فلسفه حرفه؛ شرایط زمینه ای شامل ظرفیت حرفه ای و گرایش حرفه ای؛ شرایط مداخله گر شامل مدیریت روزمر گی و ساختار سازمانی بازدارنده؛ راهبردهای موثر بر هویت حرفه ای شامل هم اندیشی و تعامل حرفه ای و روابط انسانی مبتنی بر درک متقابل و پیامدهای هویت حرفه ای الگو بودن در حرفه، غرور حرفه ای و مجذوب حرفه بودن بودند. سرانجام مقوله هسته پژوهش «هویت حرفه ای مدیر مدرسه به مثابه درک خود به عنوان یک حرفه ای: کاتالیزور پیشرفت حرفه ای» شکل گرفت که نسبت به سایر مقولات محوری انتزاعی تر و دارای جامعیت بالاتری است. درنهایت مضمون های محوری شناسایی شده در قالب مدل پارادایمیک اشتراوس و کوربین ترسیم شد. با توجه به نتایج مصاحبه با خبرگان می توان گفت، شکل گیری و توسعه هویت حرفه ای مدیران مدارس متوسطه امری ضروری است که سبب افزایش انگیزه، ارتقاء مهارت های مدیر و ارایه خدمات باارزش به جامعه و دیگران می گردد.

    کلیدواژگان: بازنمایی معنایی، هویت حرفه ای، مدیران مدارس متوسطه، تعادل رابطه و وظیفه، همرنگ همکاران
  • ریحانه نیک روش، سید غلامرضا اسلامی*، ژاله صابرنژاد، عبدالحسین کلانتری صفحات 81-104

    هدف از این تحقیق شناسایی عوامل کالبدی و غیرکالبدی موثر بر تجربه مطلوب دانش آموزان مقطع ابتدایی از فضاهای آموزشی شهر اصفهان است که از نظر موضوع مورد پژوهش و ماهیت تجربیات زیسته کودکان از حضور در فضاهای آموزشی نوآورانه می باشد. روش شناسی مقاله حاضر مبتنی بر راهبرد آمیخته است که تصاویر ذهنی و تجارب زیسته دانش آموزان با استفاده از روش طراحی- ترسیمی و نقاشی های آن ها به دست آمده است. با توجه به وجود یکپارچگی فاعل شناسایی و موضوع شناسایی در این روش، می توان آن را شیوه ای مناسب برای بازنمایی و فهم تجربه زیسته کودکان دانست. در مجموع تعداد 192 نقاشی با روش کدگذاری باز طبقه بندی گردیدند و به روش تحلیل عاملی اکتشافی با نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج تحقیق حاکی از آن است که پنج عامل اصلی بر تجربه زیسته و تصویر ذهنی دانش آموزان از فضای آموزشی موثر است که به ترتیب اولویت شامل 1. تاکید بر خوانایی بنا؛ 2. اشاره به انواع فعالیت های متنوع 3. تاکید بر سیمای کلی بنا؛ 4. توجه به عوامل طبیعی و فضای باز و 5. توجه به جزییات محرک های محیطی- حسی می باشند.

    کلیدواژگان: فضای بازنمایی، کودکان، نقاشی، فضای آموزشی، تولید فضا'
  • بابک شمشیری، مریم شفیعی سروستانی*، فاطمه میرغفاری، علی جوانمرد صفحات 109-135

    هدف پژوهش حاضر شناسایی ویژگی های معلم اثربخش در آموزش مجازی دوران کرونا بوده است. طرح این پژوهش سنتز پژوهی کیفی، از نوع فراترکیب تبدیلی است و با استفاده از روش شش مرحله ای ساندلوسکی و باروسو انجام شده است. در طی مراحل، ضمن انتخاب تیم فراترکیب، سوال پژوهش و معیارهای شمول مقالات مشخص شدند و طی جستجوی نظام مند منابع در پایگاه های اطلاعاتی لاتین، با توجه به معیار خروج 45 مقاله اصیل انتخاب شدند. سپس ضمن استخراج مضامین پایه، تعداد 54 مضمون پایه تثبیت شد که در 8 مضمون سازمان دهنده سطح اول و سپس 3 دسته مضامین سازماندهنده سطح دوم شامل حضور شناختی(توسعه مفاهیم خود در دانش آموز، درگیری شناختی دانش آموزان، پشتیبانی فعالیت های دانش آموز)، حضور اجتماعی(توانایی ایجاد فعالیت های گروهی، توانایی مدیریت فعالیت های گروهی حین تدریس) و حضور تدریس(مهارت در ساماندهی دانش تدریس خود، شناخت مفاهیم نظری تدریس در محیط های الکترونیکی، طراحی و اجرای تدریس الکترونیکی) تبدیل شدند. در نهایت تمامی مضامین مذکور در قالب مضمون فراگیر ویژگی های معلم اثربخش در آموزش مجازی، ارایه شدند. همچنین با استفاده از تکنیک های اعتبارپذیری و انتقال پذیری، اعتبار یابی یافته ها انجام شد. ماهیت نقش تسهیلگری معلم در آموزش های مجازی دوران کرونا و توجه متولیان امر آموزش به تغیرات امر تعلیم و تربیت و گرایش آن به سمت آموزش الکترونیکی، آنان را به بازنگری روال های آموزشی معطوف و ترغیب می کند.

    کلیدواژگان: معلم اثربخش، حضور شناختی، حضور اجتماعی، حضور تدریس، رویکرد فراترکیب
  • مسعود کبیری*، شهرناز بخشعلی زاده صفحات 137-154

    رصد کیفیت نظام آموزشی جهت حصول اطمینان از کیفیت یادگیری دانش آموزان یکی از وظایف عمده نظام های آموزشی به شمار می رود. تا جایی که یکی از شاخص های کیفیت آموزش و پرورش درنظر گرفته شده است. سنجش یادگیری دانش آموزان در درس ریاضی به عنوان یکی از دروس اصلی نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. در این مطالعه برای سنجش کیفیت یادگیری ریاضی در پایه آخر دوره ابتدایی، نمونه 9720 نفری از دانش آموزان پایه ششم شهر تهران با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای خوشه ای دومرحله ای انتخاب شد. 264 سوال ریاضی با استفاده از نمونه گیری ماتریسی بین دانش آموزان توزیع شد. نتایج نشان داد که میانگین عملکرد دانش آموزان در پایه ششم برابر با 463 بود که پایین تر از میانگین مقیاس (500) است. همچنین، دختران نسبت به پسران، عملکرد بهتری را در ریاضی نشان دادند. مقایسه عملکرد انواع مدارس نیز نشان داد که دانش آموزان مدارس دولتی عملکرد پایین تری نسبت به سایر مدارس داشتند ولی تفاوت بین دانش آموزان انواع دیگر مدارس معنادار نبود. علاوه براین، تفاوت قابل توجهی بین میانگین مناطق آموزشی وجود داشت؛ به طوری که بهترین عملکرد در مناطق 3، 2, 5 و 6 و ضعیف ترین عملکرد در مناطق 19، 15 و 18 دیده شد. تفاوت های ملاحظه شده حتی در مقایسه بین مدارس دولتی و هیات امنایی نیز تقریبا حفظ شد. به طور کلی نتیجه گرفته شد که عملکرد ریاضی دانش آموزان شهر تهران علاوه بر اینکه از کیفیت بالایی برخوردار نیست، از پراکندگی های زیادی در زیرگروه های تابعه برخوردار است.

    کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی ریاضی، مطالعه برکات، آموزش ریاضی، دوره ابتدایی
  • الهام یوسفی همدانی*، احمدرضا نصراصفهانی، یاسمین عابدینی، محسن طاهری دمنه صفحات 155-178

    جهان آینده مقارن با تحولاتی شگرف و بی سابقه در عرصه های علم و فناوری و انتقال اطلاعات خواهد بود. زیستن در چنین جهانی موجب می شود تا شکاف عمیقی میان نسل نوظهور یادگیرندگان با عنوان «نسل آلفا» با نسل های پیشین پدید آید و شیوه های مرسوم یادگیری را ناکارامد سازد. از این رو، هدف این پژوهش شناسایی خصوصیات نسل نوظهور یادگیرندگان و طراحی راهبردهای یاددهی و یادگیری مناسب بر مبنای آنها در دوره ابتدایی بود. به این منظور از روش فراتحلیل کیفی و ابزار تحلیل محتوا با نرم افزار Atlas.ti8 استفاده گردید. در بخش نتایج در گام اول، خصوصیات نسل آلفا در قالب نه مقوله شناسایی و توضیح داده شدند. در گام دوم، مفاهیم و گزاره های مرتبط با یاددهی و یادگیری در قالب هفت مقوله استنباط شد. سپس مقوله های مذکور برای تدوین راهبردهای یاددهی و یادگیری مناسب برای نسل آلفا مورد استفاده قرار گرفت. یافته ها نشان داد نسل آلفا تمایل دارند هدایت یادگیری خود را به عهده گیرند، مرزهای میان یادگیری رسمی و غیررسمی را از میان بردارند و روش های تعاملی را جایگزین روش های یکسویه و سنتی انتقال اطلاعات سازند. در پایان سه رویکرد عمده برای تلفیق و به کارگیری این راهبردها پیشنهاد گردید.

    کلیدواژگان: راهبردهای یاددهی و یادگیری، عصر دیجیتال، شکاف نسلی، نسل آلفا، آموزش ابتدایی
  • محمد محمدی*، ابوالفضل فرید، رامین حبیبی کلیبر، جواد مصرآبادی صفحات 179-192

    پژوهش حاضر به منظور تعیین اثربخشی آموزش گروهی ابراز وجود بر سازگاری اجتماعی و تاب آوری تحصیلی دانش آموزان پسر قربانی قلدری انجام گرفت. روش پژوهش شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش را تمام دانش آموزان پسر دوره ی متوسطه اول سطح شهر مریوان که در سال تحصیلی 97-98 مشغول تحصیل بودند، تشکیل می دادند. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای 60 دانش آموز انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش(30) و کنترل (30) جایدهی شدند. شرکت کنندگان گروه آزمایش به مدت شش هفته و هر هفته دو جلسه (12 جلسه) به صورت گروهی تحت آموزش قرار گرفتند و گروه کنترل هیچ نوع آموزشی دریافت نکردند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های سازگاری اجتماعی (1962) و تاب آوری تحصیلی (2004) استفاده شد. تحلیل داده ها به روش تحلیل کوواریانس بود. نتایج نشان داد که آموزش ابراز وجود بر سازگاری اجتماعی دانش آموزان قربانی قلدری تاثیر معناداری داشته است اما بر تاب آوری تحصیلی تاثیری نداشته است. این پژوهش دارای تلویحاتی برای معلمان، مربیان و مشاوران مدرسه است و می توانند از نتایج آن برای بهبود زندگی دانش آموزان استفاده کنند.

    کلیدواژگان: ابراز وجود، تاب آوری تحصیلی. سازگاری اجتماعی، قربانی قلدری
  • مرتضی بدری*، صمد برزویان، زهرا محمدیان صفحات 193-212

    هدف اصلی این تحقیق، ارزیابی کارایی مناطق نه گانه آموزش و پرورش استان خراسان شمالی در سال تحصیلی98-97 با بهره گیری از روش تحلیل پوششی داده هاست. در این روش، مجموعه ای از عملکردها و ویژگی های مناطق آموزشی به عنوان شاخص های ورودی و خروجی در نظر گرفته شده است و با توجه به میزان اهمیت و تاثیرگذاری شاخص ها در مجموع عملکرد، نسبت مجموع موزون خروجی ها بر مجموع موزون ورودی ها به عنوان میزان کارایی مناطق محاسبه و ارزیابی شده است. برای ارزیابی کارایی مناطق 9 گانه آموزش و پرورش استان خراسان شمالی در این پژوهش، داده های مربوط به معلمان، مدارس، دانش آموزان و نیروی انسانی از اداره کل آموزش وپرورش استان خراسان شمالی، گردآوری شده و روش تحلیل پوششی داده ها با بهره گیری از سه شاخص درونداد و دو شاخص برونداد به کارگرفته شده است. علاوه بر ارزیابی کارایی هر یک از مناطق، مجموعه های کارا، الگوهای مرجع، نهاده ها و ستانده های مطلوب، واحدهای ناکارا، نقاط ضعف و قوت هر یک از مناطق و وضعیت استفاده از منابع نیز مشخص شده است.

    کلیدواژگان: کارایی، ارزیابی عملکرد، آموزش و پرورش، تحلیل پوششی داده ها
  • بهروز رحیمی*، رضوان حکیم زاده، محمد جوادی پور، کیوان صالحی، محمد خادمی کله لو صفحات 213-246

    هدف پژوهش حاضر، شناسایی و بررسی برنامه های درسی هدایت شغلی در کشورهای جهان است. روش پژوهش توصیفی و تحلیل مستندات با رویکرد تطبیقی است. جامعه آماری شامل برنامه درسی هدایت شغلی در کشورهای جهان و نمونه ی مورد بررسی برنامه درسی مشاغل و آموزش کار-محور انگلستان و برنامه درسی شغلی ویکتوریا استرالیا بود که به صورت هدفمند انتخاب شدند. الگوی مورداستفاده روش توافق و تفاوت جان استوارت میل و ابزار گردآوری اطلاعات، فیش برداری و تجزیه وتحلیل اطلاعات با استفاده از روش تحلیل محتوا صورت گرفته است، همچنین برای قضاوت درباره اعتبار اسناد و مدارک به نقد بیرونی و درونی منابع توجه شده است. نتایج تحلیل و مقایسه ی تفاوت و شباهت های عناصر اصلی برنامه درسی (هدف، زمان، محتوا، روش های یاددهی-یادگیری -ارزشیابی) نشان داد جهت گیری هر دو برنامه درسی، آموزش با رویکرد شغل محوری است اما برنامه درسی مشاغل و آموزش کار-محور نسبت به برنامه درسی شغلی ویکتوریا اهداف و زمان اجرای متنوع و گسترده تری را شامل می شود. نتایج بررسی عنصر محتوا در هر دو برنامه درسی حاکی از سه مرحله توسعه فردی، اکتشاف شغلی و مدیریت شغلی بود. بررسی عناصر راهبردهای یاددهی- یادگیری و ارزشیابی نشان داد آنچه در هر دو برنامه درسی هدایت شغلی حایز اهمیت است استفاده از روش های نوین و فعالانه در کنار روش های سنتی است. با توجه به یافته های تحقیق به سیاست گذاران نظام آموزشی کشور ایران پیشنهاد می گردد، طراحی برنامه درسی هدایت شغلی را با توجه به ویژگی های عناصر برنامه درسی هدایت شغلی کشورهای موفق را در دستور کار قرار بدهند.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، برنامه درسی شغلی ویکتوریا استرالیا، مشاغل و آموزش کار-محور انگلستان، هدایت شغلی
|
  • Marzieh Dehghani, Mohamad Javadipour, Keyvan Salehi, Nasrin Mohamad Hasani Pages 7-34

    Design thinking is a participatory problem-solving approach with a human-centered approach that enhances innovation by enhancing learners' creative thinking abilities. The purpose of this study is to analyze the concept of design thinking and review models of design thinking by collecting, evaluating and systematically reviewing articles related to this topic. In this study, the databases of Eric, Science Direct, Tyler, Francis, and Spearinger were searched, and all articles indexed in their databases from 2000 to 2020 were collected in English. After searching the databases, 1263 articles were obtained. After reading the abstracts and the initial review, the full version of 58 articles was prepared and reviewed. In the manual search that was done through the sources of articles, 5 sources were added according to the nature of design thinking, 3 reference sites for model presentation and 3 books. From 58 existing articles, related articles were selected and evaluated according to casp evaluation criteria, and finally 36 articles were analyzed and reviewed. According to the obtained studies, studies in three groups: 1- Articles that have provided a new definition of design thinking. 2- They have presented new models. 3- Models have been used in the implementation of the plan; Was divided and evaluated

    Keywords: design thinking, Modeling, Systematic review
  • FAHIMEH KESHAVARZI, Mohammad Javedany, Majid Badakhshan * Pages 35-54

    Educated and efficient teachers have the capacity for change and innovation, and the quality of their performance and professional competence facilitates and develops the educational system. Understanding the importance of the role of teachers in creating change in the context of education, especially in practical and skill dimensions, the purpose of this study was to design a framework for the professional competencies of entrepreneurial teachers. The approach in this study was qualitative and the method used was a case study. Potential research participants included successful entrepreneurs in the field of education, especially teachers who had the necessary experience and expertise in the field, curriculum specialists who had valuable experiences in the field of research. Participants were selected using a purposeful approach and snowball sampling method and using the theoretical data saturation criterion to determine the number of participants. Semi-structured interviews and review of relevant sources and texts were used to extract the framework of professional competencies of entrepreneurial teachers. Also, using the thematic analysis method, basic, organizing and comprehensive themes were obtained. Acceptable and reliable methods were used to validate the data. The initial framework consisted of 57 basic themes and four organizing themes (personality, teaching, social and professional competencies) around the overarching theme of the professional competencies of entrepreneurial teachers. In such a way that a teacher within the framework of professional competencies of teachers should have these competencies together and develop them together. The educational system must provide appropriate conditions and contexts with this organized framework.

    Keywords: Entrepreneurial teacher, Professional competence, Entrepreneurship, Education, Efficiency
  • Javad Bagheriasl, حسنی - *, Fardin Abdollahy Pages 59-84

    The aim of this research is to semantic represent the phenomenon of professional identity of high school principals and also to propose a paradigmatic model for it. The research methodology was qualitative and the participants population embraced all high school principals of the three educational zones in Kermanshah, among whom, based on the principle of theoretical saturation, 24 people were interviewed. The data were analyzed on grounded theory method and this was done with the help of Maxqda software. The findings showed that casual conditions the phenomenon of professional identity include specialized knowledge, professional skills and philosophy of the profession; contextual conditions include professional capacity and professional tendency; Intervening conditions include routine management and coercive organizational structure; and effective strategies on professional identity include professional co-thinking and interaction and Human relations based on mutual understanding and the consequences of professional identity, being a role model in one's profession, professional pride and being attracted to one's profession. Also, the defined core category is based on the professional identity of the high school principal in terms of " understanding oneself as a professional, the catalyst of professional progress ". This model can be used to design professional development courses and job performance of managers

    Keywords: semantic representation, Professional Identity, high school principals, balance between relationship, responsibility, colleagues' similarity
  • Reyhane Nikravesh, Jaleh Sabernejad, Abdolhossein Kalantari Pages 81-104

    The purpose of this study is to identify physical and non-physical factors affecting the desired experience of primary school students in educational spaces in Isfahan, which is innovative in terms of the subject matter and the nature of children's life experiences of attending educational spaces. The methodology of the present article is based on mixed method that students' mental images and life experiences have been obtained using their drawings. Given the integration of the identifier and the subject of identification in this method, it can be considered a suitable way to represent and understand the life experience of children. A total of 192 drawings were classified by open coding method and analyzed by exploratory factor analysis by SPSS software. The results indicate that the five main factors affect the lived experience and students' mental image of the educational environment, which in order of priority include 1. Emphasis on building legibility; 2. Referring to various types of activities; 3. Emphasis on the overall appearance of the building; 4. Pay attention to natural factors and outdoor space and 5. Pay attention to the details of environmental-sensory stimuli.

    Keywords: Representation space, children, Painting, Educational space, Space production
  • Babak Shamshiri, Maryam Shafiee Sarvestani *, Ftemeh Mirqafari, Ali Javanmard Pages 109-135

    The aim of this study was to identify the characteristics of an effective teacher in virtual education in the Corona era. The design of this research is a qualitative synthesis research of the type of conversion meta-combination and has been done using the six-step method of Sandlowski and Barroso. During the steps, while selecting the supercomposed team, the research question and the criteria for including the articles were determined, and during the systematic search of resources in Latin databases, 45 original articles were selected according to the exclusion criteria. Then, while extracting the basic themes, 54 basic themes were established, which in 8 themes organizing the first level and then 3 categories of organizing themes of the second level including cognitive presence (development of self-concepts in students, students' cognitive involvement, support of student activities), social presence (ability to create group activities, ability to manage group activities while teaching)and teaching presence(Skills in organizing their teaching knowledge, understanding the theoretical concepts of teaching in electronic environments, designing and implementing e-teaching). Finally, all the mentioned topics were presented in the form of the comprehensive theme of the effective teacher characteristics in virtual education. In the sixth step, the findings were validated using validation and transferability techniques. The nature of the teacher facilitating role in virtual education during the coronation period and the attention of those in charge of education to changes in education and its tendency towards e-learning, encourages them to review educational procedures.

    Keywords: Effective teacher, cognitive presence, Social Presence, Presence of teaching, meta synthesis approach
  • Masoud Kabiri *, Shahrnāz Bakhshalizādeh Pages 137-154

    Monitoring quality of educational system to ensure the quality of students' learning is one of the main responsibilities of educational systems and is considered as one of the indicators of the quality of education. In this regard, assessing students' learning in mathematics - as one of the key subjects - has significant importance. In this study, to assess quality of students’ learning in mathematics in the final grade of elementary schooling, a sample of 9720 sixth grade students in Tehran City was selected using a stratified two-stage cluster sample design. 264 math questions were distributed among students using matrix sampling. The results showed that the average performance of sixth grade students was 463, which is lower than the average scale (500). Also, girls performed better than boys. The comparison of different types of schools showed that public school students had performed weaker than students in other types of schools, but the difference in the students’ performance among other types of schools was not significant. In addition, there was a significant difference between the mean of students’ performances in different educational districts: the best performance was seen in districts 3, 2, 5 and 6 and the weakest performance was seen in districts 19, 15 and 18. The observed differences were almost noticed between public schools and schools with board of trustees too. In general, students of Tehran showed a relatively poor mathematics achievement, additionally, their achievement varies group by group.

    Keywords: Mathematics Achievement, BARAKAAT Study, Math Education, Primary Education
  • Elham Yousefi Hamedani *, Ahmad Reza Nasre Isfahani, Yasamin Abedini, Mohsen Taheri Demneh Pages 155-178

    The world of the future will coincide with dramatic and unprecedented developments in the fields of science, technology and information transmission. Living in such a world creates a large gap between the emerging generation of learners called the "Generation Alpha" and previous generations, making conventional learning methods inefficient. Therefore, the purpose of this study was to identify the characteristics of the emerging generation of learners and design appropriate teaching and learning strategies in elementary education. This research is based on the qualitative meta- analysis method using conventional content analysis by Atlas.ti8 software. In the results section, in the first step, the characteristics of the generation alpha were identified and explained through nine categories. In the second step, concepts and propositions related to teaching and learning were inferred in the form of seven categories. These categories were then used to develop appropriate teaching and learning strategies for the generation alpha. The findings showed that the alphas tend to take the lead in their learning, blur the boundaries between formal and informal learning, and replace traditional one-way methods with interactive ones.

    Keywords: teaching, learning strategies, Digital age, Generation Gap, generation alpha, Elementary Education
  • Mohammad Mohammadi *, Abolfazl Farid, Ramin Habibi Kalibar, Javad Mesrabadi Pages 179-192

    The aim of this study was to investigate the effectiveness of assertiveness training on social adjustment and academic resilience of male victims of bullying school. The research method was quasi-experimental with pre-test, post-test design with control group. The statistical population of the study consisted of all male high school students in Marivan city, who were studying in the 2018-2019 academic year. Using cluster random sampling method, 60 students were selected and randomly assigned to experimental (30) and control (30) groups.The participants of the experimental group were trained in groups for six weeks and two sessions per week (12 sessions in total). The questionnaires of “social adjustment” (1962) and “academic resilience” (2004) were used to collect data. Data were analyzed using analysis of covariance. The results showed that assertiveness training increased social adjustment but did not have a significant effect on academic resilience. There was a significant difference between the two groups in social adjustment (p <0.01) but no difference was observed between the two groups in the academic resilience variable. This research has implications for teachers, educators and school counselors and can be used to improve students' lives.

    Keywords: academic resilience, Assertiveness, social adjustment, victims of bullying
  • Morteza Badri *, Samad Borzooyan, Zahra Mohammadian Pages 193-212

    The main objective of this research is to evaluate the efficiency of nine educational regions of North Khorasan Province in the academic year of 1996-97 by using data envelopment analysis method. In this method, a set of functions and features of educational areas are considered as input and output indicators. And, given the importance and impact of the indicators on total performance, the rational balance of outputs on the total amount of inputs is calculated and evaluated as the efficiency of the regions. To evaluate the efficiency of nine educational regions of North Khorasan province, data on teachers, schools, students and human resources from the Department of Education and Development of North Khorasan Province have been collected. Data envelopment analysis method has been used by using three inputs and two output indicators. In addition to assessing the efficiency of each area, efficient collections, reference patterns, desirable inputs and outputs, inadequate units, strengths and weaknesses of each region, and the status of resource use.

    Keywords: Efficiency, Performance Evaluation, Education, Data Envelopment Analysis
  • Behrooz Rahimi *, Rezvan Hakimzadeh, Mohammad Javadipour, Kivan Salehi, Mohammad Khademi Koleh Lou Pages 213-246

    The purpose of the present study is to identify and evaluate occupational guidance curricula in countries around the world. The research method is descriptive and document analysis with comparative approach. The statistical population is the career guidance curriculum in the countries of the world and the sample of the UK's careers curriculum and work-related education and Australia's Victorian Careers Curriculum were selected purposefully. The model used is John Stuart Mill's method of agreement and difference. The data collection tools, document extraction, and data analysis were analyzed using content analysis method. In this study, we describe the differences and similarities between the main elements of the curriculum (goals, time, content, teaching-learning, Evaluation methods) in the UK's careers curriculum and work-related education and Australia's Victorian Careers Curriculum. The results of curricula analysis showed that each element has a wide range of characteristics and was designed and implemented so that students from elementary to high school had the skills and competencies to adapt their career prospects to their interests, talents and needs. Predict the community. Finally, according to the results of this comparative study, which has revealed the necessity of paying attention to the Career guidance curricula, some suggestions have been made for the Iranian education system.

    Keywords: Curriculum, Career Guidance, World Countries, careers, work-related education United Kingdom, Victorian Careers Curriculum Australia